sidebar-right h Riippajapaninlehtikuusi | Annukan Pörriäispuutarha

Top Social

Riippajapaninlehtikuusi

26 huhtikuuta 2011
Larix kaempferi 'Stiff Weeping'
Istutin lahjaksi saamani riippajapaninlehtikuusen etupihalle tekemälleni pienelle kummulle. Löysin netistä yllättävän vähän tekstiä kyseisestä puusta. Istutin sen kalkitsemattomaan ja lannoittamattomaan multaan, pitää ensiksi selvittää millaisessa maassa tämä puu viihtyy. Kasvupaikkavaatimus riippalehtikuusella on aurinkoinen-puolivarjo. Etupihallemme paistaa aurinko aamusta iltaan, joitain istuttamiani kasveja joudunkin siirtämään toisaalle paahteisen ilmaston vuoksi. Lahjan antajat kertoivat että riippajapaninlehtikuusi ei kasvaisi kovin isoksi, mutta englanninkieliset lähteet viittavat kymmenen metrisiin puihin. Täytynee siis jatkaa tiedonmetsästystä!
Vasemman puoleisessa kuvassa vielä perkaamaton 
alue jolle istutin Riippajapaninlehtikuusen ja 
oikealla perattu alue. Peratun alueen takana näkyy 
alue joka vielä pitäisi kääntää ja hävittää siitä 
rikkaruohot. Nurkkaan ajattelin istuttaa suklaakirsikan. 
7 kommenttia on "Riippajapaninlehtikuusi"
 1. Näyttääpä hienolta auringonpaisteessa :) Korkeutta toi ei kasva, koska se on vartettu perusrunkoon, ainoastaan latvus kasvaa leveyttä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina! Tuo tieto huojensi mieltä kovasti, vaikka olisihan tuo nyt pitänyt itsekin tajuta! :D

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kävit kommentoimassa, niin löysin tieni tänne! Minä hankin viime kesänä juuri samanlaisen riippalehtikuusen. Tosiaan, se ei kasva rungoltaan. Olin aikaisemmin nähnyt näitä eräässä myymälässä reilusti kaksimetrisellä rungolla ja ihastuin. Omassani on lyhyempi runko mutta ihan kivalta sekin näyttää.

  VastaaPoista
 4. Onhan hieno puu! En ole edes kuullut moisesta. Kaunis ja varmasti hyvässä paikassakin, jos vain latvus kasvaa. Minäkin voisin haluta tuommoisen.

  VastaaPoista
 5. Maria, kiva kun löysit tiesi tänne. :) Hyvä tietää tosiaan etten istuttanut puuta väärälle paikalle, eli ei siis kasva korkeutta. Etupihamme on aika ahdas, siinä ei mikään kovin suuri puu mahdu kasvamaan.

  Sanni, itsekään en ollut tästä puusta kuullut aiemmin mitään. Lahjan antajille olin höpöttänyt kaikista riippapuista joita pihalleni haluaisin ja olivat ajatelleet antaa sitten lahjaksi vielä yhden erikoisemman. :)
  Tämä riippalehtikuusi näkyy olevan hommattu Pirilän kukkatalosta Tuusulasta.

  VastaaPoista
 6. Istutin myös 2011 riippajapaninlehtikuusen, aivan samannäköisenä kuin sinun puu. Nyt oksat kasvaneet maahan asti ja etsin kuumeisesti hoito-ohjetta kuinka leikkaan. Ei ole korkeutta kasvanut, leveyttä kylläkin kuten varmaan sinullakin.

  VastaaPoista
 7. Löysin blogisi, kun etsin tietoa Larix kaempferi Stiff Weeper eli japanin riippalehtikuusesta. Istutettiin viime kesänä kuusi aurinkoiseen paikkaan pihallamme ja se viime talvena se odotetusti tiputti lehtensä. Nyt ollaan odotettu jo jonkun aikaa uusien lehtien kasvua, mutta mitään eloa tuossa ei näy. Miten aikaisin keväällä silmut ilmaantuvat? Täällä meillä on koivuissa jo pienet lehdet.

  VastaaPoista