tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kuulumisia

Pihamme on joutunut olemaan tässä lähiviikkoina vähemmällä huomiolla Elviiran pennutuksen ongelmien vuoksi, kasvimaakin on ihan villiintynyt. 
Lilljat kukkivat parhaillaan kauneimmillaan.Viikko sitten maanantaina oli surullinen päivä kun pieni poikakissanpentumme menehtyi. Hän ei alusta lähtien lähtenyt kasvamaan. Muutama päivä kerittiin olla jo ihan normaalisti, emo syötti pentuja mallikkaasti ja tytöt kasvoivat reippaasti. Torstaina sitten pentujen painot eivät enää nousseetkaan, se oli ensimmäinen huoli että mikäs heillä on hätänä. Torstai-iltana sitten Elviira sairastui, oli apaattinen eikä hoitanut pentuja. Perjantaina kiidätettiin koko pesue eläinlääkärille ja Elviira oli kovassa kuumeessa. Silloin epäiltiin nisätulehdusta tai jotain muuta tulehdusta johon sai antibiootit ja pennut joutuivat letkuruokintaan. Neljän tunnin välein ollaan ruokittu pentuja, öisin sentäs muutaman tunnin pidemmät tauot. Lauantai-sunnuntai välisenä aikana Elviiralle kehittyi todella pahannäköiset tummuneet alueet nisän ympärille ja selkeästi teki imetys kipeätä, huusi kuin hyeena. Maanantaina mentiin uudelleen eläinlääkärille ja saatiin vahvemmat antibiootit. Tänään on Elviira ihan eri kissa, selvästi on vihdoin kuume poissa. Tummat läntit osoittautuivat kuolioiksi jotka sitten lähtivät irti ja jättivät jälkeensä kuopat. Aika näyttää joudutaanko niitä korjailemaan kirurgisesti mutta nyt on toipuminen vihdoin käynnissä.

Hopea-valkoinen tyttö tiikeri-kuvioinnilla.


Hopeatabby-tyttö, tullut emoonsa niin väriltään kuin tempperamentiltaankin. :)


10 kommenttia:

 1. Voihan harmi mitä takaiskuja. Toivottavasti loppuaika menee rauhallisissa merkeissä ja saatte nauttia pennuista.

  Liljasi ovat mahtavia <3

  VastaaPoista
 2. Huhhuh, ompas teillä ollut melkoisia aikoja. Toivotaan, että kaikki sujuu nyt hyvin sekä emon että pentujen kanssa. Suloiset on pennut :) Ja liljasi upeita!

  VastaaPoista
 3. Katja ja Pirkko, kiitos! Kyllä tämä tästä päivä päivältä helpottaa. Helpottaa nähdä emo paremmassa kunnossa ja pennutkin jo on sen verran isoja että ensimäisiä pieniä painimisia on havaittu! :D

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä ollut paljon vastoinkäymistä, surua ja murheita. Voimahali ja hienoa kuulla, että asiat ovat jo paremmalla tolalla. Pusuja pikkuisille ja emolle <3

  VastaaPoista
 5. Voi apua, en edes tiennyt että kissoilla voi olla noin hankalaa... raukka pieni... toivottavasti nyt kaikki sujuu hyvin! Ja aivan super upean ihanat liljat sinulla!

  VastaaPoista
 6. Ikäviä uutisia, mutta nyt lienee jo paremmin. Voimia emokissalle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tiina! <3

  Cosmos, eipäs ollut minullakaan aavistustakaan että näin voi käydä ja takapakkeja tulla jatkuvasti! Nyt pidetään peukkuja että tästälähtien kaikki menee hyvin!

  Kiitos Vilma, joka päivä ollaan enemmän voiton puolella! :)

  VastaaPoista
 8. Ihania pikkuisia kissoja. Toivottavasti vaikeudet jäävät vähitellen taaksepäin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos betweenland! Nyt tosiaan saisi vaikeudet olla jo takanapäin!

  VastaaPoista
 10. Voi emo parkaa. Ihania pikku kisuja. Onneksi kisuperhe taitaa voida jo paremmin. :)

  VastaaPoista