keskiviikko 1. elokuuta 2012

Elokuu

Se olisi jo elokuu. Onneksi on kesää vielä jäljellä ja uusia kukkia puhkeaa kukkaan joka päivä. Täytyy ehdottomasti vielä lisätä syksyllä kukkivia kasveja, tuonne taaksekin ison männyn juurelle olisi kiva jotain laittaa. Takana näkyy hämärästi vajan ja männyn välissä tammi joka on joka vuosi tehnyt pienet lehdet normaaleihin verrattuna ja heinäkuun puolesta välistä ne muuttuu hopean väriseksi, olisikohan jotain härmää? Onkohan mitään tehtävissä vai täytyneekö sekin kaataa?
Alla kuva samasta paikasta ensimmäinen kesäkuuta. On hieman maisema muuttunut nurmikon ja kesän kukkien myötä. Vajakin on pihalle tupsahtanut. :)

 
 Omenoita tulee paljon tänä vuonna! :)

11 kommenttia:

 1. Sulla on ihan samanlaista leimukukkaa kuin minullakin. Nättiä :)

  VastaaPoista
 2. Leimusi kukkivat jo. Minun ovat vielä ihan nupulla, vaikka paikka on aurinkoinen.

  VastaaPoista
 3. Katja, leimuja ei voi olla koskaan liikaa, on ne vaan niin nättejä! :)

  betweenland, juu meillä tuntuu monet kasvit olevan etuajassa, aiemmin kesällä oli ukonkellot etuajassa. Mikä lie lämmin mikroilmasto meidän pihalla. :)

  VastaaPoista
 4. Nyt alkaa harmittaa! Täällä kun ei ole yhtään leimua pihalla!

  VastaaPoista
 5. Ihanan rehevää. Syksyn kukkivat ovat upeita, voimakkaita kasveja.
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 6. Kaikkea sulla näyttää pöevan paljon, myös kukkivaa! Mulla leimut myös jo kukassa, vaikka monet kasvit olleet aika myöhäisiä.

  VastaaPoista
 7. Ihanan värinen syysleimu ! Niissä on niin ihana tuoksukin : )
  Meillä korkea valkokukkainen on kukkinut jo pari viikkoa, ja se kukkii myös muita pidempään. Sen sijaan punertavat vasta aloittavat kukintaa. Niillä kukintaerot liittyvät lajikeominaisuuksiin. Olen suunnitellut hankkivani myöhäisen valkokukkaisen tuon vanhan kaveriksi : )

  VastaaPoista
 8. Hienoja syysleimuja sulla jo upeassa kukassa! :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin havaitsin härmää (oliko se sitä, en tiedä) meidän riippahernepensaassa. Luin netistä ohjeen: litra vettä, 2 teelusikallista mäntysuopaa ja 2 tl ruokasoodaa. Ruiskutetaan ja uusitaan käsittely myöhemmin. Olen juuri ruiskuttanut ja odotan tuloksia.

  VastaaPoista
 10. Vilma, minäkään en tiedä onko tuo härmää. Meillä on iso tammi kyseessä joten voi olla että sen suihkuttaminen on aika älytön homma. Meillä on pihalla vielä toinen tammi jos tuo joudutaan kaatamaan, ei vaan raaskisi kun tammet on hyviä ötökkäpuita. Täytyy laittaa sen paikalle sitten muita korvaavia ötökkäkasveja- ja pensaita.

  VastaaPoista
 11. Hyväkuntoista kasvia härmä ei haittaa! :) Ruman näköinen kylläkin, mutta ei kasville vaaraksi.
  Ihania pentuja. <3 Nyt kaikki varmasti sujuu hyvin!

  VastaaPoista