torstai 8. maaliskuuta 2012

Iloista naistenpäivää!

Aurinko paistaa ja kevät on ihan pian täällä! Teen mielessäni pihatöitä jo kovasti, suunnittelen ja kohta myös piirrustelen suunnitelmiani paperille. 


Tilasin bookplussalta oman pihan suunnittelu -kirjan ja sen pitäisi tulla muutamassa päivässä postissa. Taidan ottaa kaikki puutarhakirjani esille ja alan suunnittelemaan tekemättömiä alueita. Huomaan että ajatukset pihastani ovat muuttuneet kahdessa vuodessa aikalailla, kuvittelin esimerkiksi rakentavani pihani paljon nopeammin valmiiksi...


Tänä kesänä olisi tarkoitus rakentaa kissatarha ja tehdä siitä artikkeli suomen siperiankissat ry:n lehden kesän numeroon. Hui! Mielestäni en ole kovin hyvä kirjoittaja, mutta jos korvaisin puutteen kivoilla kuvilla... ;)


Tämän kesän muita projekteja olisikin sitten puuliiterin rakentaminen jotta saataisiin polttopuut pois takapihan terassilta, pihakiveys takapihan terassille jos budjetti antaa myöden, takapihan neljän kukkapenkin rakentaminen valmiiksi, pihan reuna-alueiden muotoilu ja kasvien istutus, nurmikoiden teko, ruusukaaren teko ja pienempiä hommia vaikka kuinka. Tulisi jo kevät kun ei malttaisi aloittaa hommia heti! :D


Ilahduin kovasti kun huomasin että blogillani on uusia lukijoita, tervetuloa! :)

10 kommenttia:

 1. Suosittelen lämpimästi Puutarha ja piha- sarjan kirjaa: suunnittelu ja perustaminen. Muistaakseni Weiling-Göösin kirja... Löytyy useimmista kirjastoista. Paljon selkeitä kuvia suunnitelmista.

  Osaatko neuvoa aloittelevaa bloggaajaa? Miten saan kuvista noin ison kuin sinulla blogiin? Olen tähän mennessä ladannut suoraan omalta koneelta kuvia ja ottanut vaihtoehdon "iso". Silti ne ovat huomattavasti pienempiä. Samoin näkee sellaisia kuvia pieniä kuvia rinnakkain... Liittämisen jälkeen kuvat ovat siinä keskellä ja niitä ei voi liikutella. Kiitos jos viitsit neuvoa. Niin, ja ihanaa naistenpäivää =)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa naistenpäivää Kati!
  Olen tehnyt kuvat tuohon sivulla näkyvään kokoon (620x455px) photoshopissa. Jos sulla ei ole koneella mitään kuvankäsittelyohjelmaa niin netistä löytyy ilmaisia. Sitten bloggerissa olen valinnut kuvan kooksi alkuperäinen kuvankoko, tällöin se ei pienennä eikä suurenna kuvaa vaan se pysyy juuri sen kokoisena kuin olet ajatellutkin kuvankäsittelyohjelmassa. Kuvan sijaintia tekstipalstalla pystyt valitsemaan siinä liittämistilanteessa siten että määrittelet onko kuva keskellä, vasemmalla vai oikealla. Tällöin teksti kiertää oikealta kuvaa jos valitset että kuva on vasemmalle.

  Samoin nuo pienet kuvat rinnakain teen yhdeksi kuvaksi kuvankäsittelyohjelmalla. Blogger on aika kankea rinnakkaisten kuvien laittamisessa. En ole kertaakaan niin onnistunut tekemään...

  VastaaPoista
 3. Ai niin, kiitokset kirjavinkeistä, käynpäs heti kurkkimassa löytyisikö tuota kirjasarjaa meidän kylän kirjastosta...! :)

  VastaaPoista
 4. Nyt sitä alkaa ihan todenteolla sormet syyhyämään. Näin maaliskuussa aika käy pitkäksi, kun on valoisaa pitempään, muttei pääse vielä tositoimiin pihalle. Onneksi hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;)

  VastaaPoista
 5. Jei tuo kirja odotti postilaatikossa! Tiedänpähän mihin aikani illalla käytän. :)

  Tiina, nyt todellakin alkaa sormet syyhytä, maltti ei ole valttini. ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvää Naistenpäivää sinullekin ja kiitos vastavierailusta. Nauratti, kun tulin tänne että rakennat kissahäkkiä kun meillä on tarkoitus tehdä tulevana kesänä kissahäkin peruskorjaus.
  Oletko käynyt Sailan blogissa? http://saaripalsta.blogspot.com/ Sailahan on tämän mainion pihansuunnittelukirjan kirjoittaja.

  VastaaPoista
 7. Hauskaa! Mitä meinaatte kissahäkille tehdä? Meillä ei ole vielä ollutkaan kissatarhaa, syksyllä saatiin jonkinmoiset perustuksen paikat kaivettua. Keväällä lumen sulettua pitäisi sitten tekaista tarha kisuille. :)
  En olekaan Sailan blogiin tutustunut, kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkeistä Annu. Saa nähdä jaksanko askarrella lisäksi kuvankäsittelyn kanssa. Fotaria kun ei kotoa löydy. Täytyykin käydä vilkaisemassa tuo saaripalstan blogi =)

  VastaaPoista
 9. Annu, ainakin kiipeilypaikat, kasvit ja kissahäkin pohjustus rempataan. laitan kyllä blogiini sitten kertomusta!

  VastaaPoista
 10. elämäni matkat: mielenkiinnolla odotan kertomuksiasi kissatarhastanne! :)

  VastaaPoista