torstai 23. helmikuuta 2012

Kevätkylvöt

Lupasin itselleni viime vuonna, kylvettyäni kymmeniä pusseja siemeniä ja epäonnistuttuani viljelyissä, että ensi vuonna en varmana kylvä siemenistä! Noh, eilen sitten Rautiassa käydessäni jumituin siemenhyllylle ja saaliina oli nämä kahdeksan lajia. Mutta, vain yksi on esikasvatettava! Hah! Ja jos sen kasvatuksen onnistun sössimään niin johan on kumma. :)

Ajattelin kokeilla suorakylvettäviä lajeja takapihan neljään isoon kukkapenkkiin jotta säästyisi rahaa taimiostoksilta. Yksivuotisilla kukilla saan myös toivottavasti aikaiseksi kukkapenkit jotka ovat kukassa pitkään. Kevätkylvöjä odotellessa. 

11 kommenttia:

 1. Voi että nämä on sitten kivoja lupauksia aina =). Samalla mielellä varmasti minäkin olen, kun touko-kesäkuussa ollaan. Onnea kylvöksillesi!

  VastaaPoista
 2. Löysin blogisi tänään ja selasin vanhempiakin postauksia. Ihania kukkakuvia sinulla!

  VastaaPoista
 3. Saraheinä, kiva kun löysit tänne ja kiitokset kehuista! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla ei myöskään ikinä pidä lupaus siitä etten enää kylvä... Tosin mulla ne pääosin ovat onnistuneet, mutta onhan se työlästä. Tosin sitten aina toisena kesänä on yllättävän iloinen, kun ne vaivalla kylvetyt vihdoin kukkivat. Mikä sulla meni mönkään niiden viimevuotisten kanssa?

  VastaaPoista
 5. Mulla ei ole oikein hyvää paikkaa näille kylvöksille, alla oleva patteri kuivatti liian paljon multaa vaikka yritin kastelusta pitääkin huolen. Noin puolet kylvöksistä onnistui, osa ei itänyt ollenkaan ja osa pääsi kuivahtamaan. Mutta ne jotka onnistu niin olihan niistä onnellinen. :)

  VastaaPoista
 6. Oletko sä kokeillut kylvää altakasteleviin ruukkuihin? Itse käytän esim. niitä pitkiä parvekelaatikoita. Multa pysyy tasaisen kosteana. Varsinkin ne ihan pikkukipot kuivahtaa helpoimmin, jos ei ole joka hetki vahtaamassa =D Olen onnistunut noilla parvekelaatikoilla poikkeuksetta, vaikka meillä on myös pöydän alla patteri ja laatikot ovat todella aurinkoisessa paikassa.

  VastaaPoista
 7. Hei, löysin blogiisi Karoliinan kautta ja meillä on aikas paljon yhteisiä intressejä -puutarhanrakennusta ja kissantassuttelua- joten tulen toistekin. Tein muuten ihan samoin siemnepussien kanssa, valitsin vain yhden esikasvatettavan ja muut suoraan maahan kylvettäviä...

  VastaaPoista
 8. Gardenia, enpäs ole, hyvä vinkki! Kiitos :)

  Elämäni matkat: kiva kun löysit tänne! Kävin vastavierailulla sinun blogissasi ja täytyypä seurata kirjoituksiasi, sen verran samanlaiset on intressit kieltämättä! :)

  VastaaPoista
 9. Siemenpusseihin haksahtaminen kauppareissulla on niin kevättä!!
  Ainakin kesämalvikista, malopista ja pallerokiurunkukasta saat runsaasti seuraaville vuosille siemeniä, jos keräät ennen syksyä talteen. Itse olen tavannut kerätä mm. kyseisistä lajeista. Ja siemeniä saat varmaan myös noista muista. Minulla kylvöjä on tänä vuonna 3-numeroinen määrä :D, mutta onneksi osan voi kylvää suoraan maahan...

  VastaaPoista
 10. K: Siemenkeräykset onkin ihan uusi juttu mulle, täytyypä tänä syksynä koettaa tuota! :)

  VastaaPoista