lauantai 24. tammikuuta 2015

Pihabongaus 2015

Tunnin ajan istuin teekupin ja piirrustuskirjan kanssa keittiön ikkunassa katsomassa lintuja. Hyvin rentouttavaa puuhaa! :)

Tässä pihabongaus-tunnin laskennan tulokset pihallamme Nurmijärvellä:

1 Kuusitiainen
1 Talitintti
1 Urosfasaani
6 Tikliä
4 Varpusta
2 Pikkuvarpusta
1 sinitiainen
2 Keltasirkkua
1 närhi
1 mustarastas

3 harakkaa

Naapurin koivussa näkyi kolmenkymmenen linnun lauma jotain lintuja joiden lajista en saanut selvää. Eivät tulleet pihallemme... 


"Pihabongaus-tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 24.1. tai sunnuntaina 25.1. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Pihabongaus ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. Osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita."

12 kommenttia:

 1. Lintujen seuranta ja havannointi onkin tosi kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, bongaillaan yhdessä meidän Elviira-kissan kanssa. :D

   Poista
 2. Aika mukavasti lintuja yhden tunnin sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla, täytyykin käydä tutkimassa pihabongauksen sivuilla että löytyykö niiltä tietoa kuinka paljon keskimääräisesti pihalla näkyy lajeja ja lintuja. Tiklit oli mulle yllätys, tiesin että tuossa yhdessä jengissä on yksi tikli mukana. Täällä näkyy monesti sama sakki jossa on yksi sinitiainen, yksi talitintti, yksi varpunen, yksi pikkuvarpunen, yksi keltasirkku ja yksi tikli. Yhtäkkiä niitä Tiklejä olikin kuusi kerralla!

   Poista
 3. Hieno kirjo lintuja. Bongailin tänään pihalla puuhastellessani kuusi-, tali-, ja sinitiaisia. Närhet rääkyivät kauempana nyreissään, sillä ne eivät uskalla tulla ruokintapaikoille jos ihmisiä on näkyvissä. Tintit taas eivät välitä vaikka puuhailisin metrin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin lapsen ja Elviira-kissan kanssa ulkona, Elviira meni heti ruokintapaikalle puun alle odottamaan. Ei mennyt kauaa kun sinitiainen lensi puuhun metrin päähän Elviirasta, ei välittänyt meistä pätkääkään. Kissa ei meinannut pysyä karvoissaan! :D

   Poista
 4. Just rikkaruohoelämää-blogin Between ihmetteli samaa kuin mä, eli minne kaikki linnut ovat lentäneet. Ilmeisesti sun ja Cherin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla näin. Just kymmenen pikkuvarpusta valloittaa lintulautaamme. (plus närhi, kaksi mustavarpusta ja harakka...) :)

   Poista
 5. Aikamoinen määrä siivekkäitä :).

  VastaaPoista
 6. Ei ollut muita kuin talitinttejä, jaa oli yksi harakkaki, mutta fasaanit pysyttelivät poissa. Jos bongais vielä huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa tuota että voinko lisätä bongaukseeni näitä pikkuvarpusia kun tänään on paljon enemmän kerralla näkyvissä...

   Poista