tiistai 1. toukokuuta 2012

Pihatöissä

Olen ollut kaksi päivää tiiviisti pihatöissä, en ole jaksanut iltaisin edes avata tietokonetta kun olen ollut niin poikki uurastuksesta. Tätä tunnetta olen pitkän talven odottanutkin! Eilen tein etupihalle uuden kivikkoalueen suklaakirsikan juurelle. Kiviä sain kulumaan kymmenen ämpärillisen verran. Onneksi kiviä löytyy omasta takaa ja lisää löytyi parin kottikärryllisen verran kun mieheni jyräsi tulevan nurmikon pohjaa jyrsimellä. 

Yllä kuva möyhitystä alueesta. Tätä aluetta pitää vielä hiukan harata ja rikkoa isompia savi ja multapaakkuja. Seuraavaksi sitten nurmikon pohja jyrätään tasaiseksi ja päälle tuodaan uutta multaa.


Juhannusruusut saivat toissapäivänä rajuhkon käsittelyn. Ruusu oli levittäytynyt vuosikymmenien saatossa laajalle alueelle ja kuolleita oksia oli paljon pensaan seassa. Keskeltä pensas oli vieläpä ihan tyhjä. Leikkasimme etureunasta metrin verran matalaksi ja juurakot kaivetaan kokonaan pois maasta. Osan jäljelle jääneestä pensaasta jätimme leikkaamatta, poistettiin vain vanhimpia ja kuolleita oksia. Takaa ja keskeltä leikkasimme myös kokonaan matalaksi mutta sieltä pensas saa versoa rauhassa. Ajattelin parantaa pensaan maata takaa ja siirtää sinne edestä poistettavia juurakoita. 

Tänäänkin vappuna pihatyöt jatkuu. :)

5 kommenttia:

 1. Mä jaksan myös innostua noista kivilläjistä =D... Tartteisin lisää kiviä, mutta en viitsisi ostaa. Mistähän niitä lisää ilmestyisi meillekin? Miten ison teidän piha muuten on?

  VastaaPoista
 2. Mulla olisi myös edessä ruusupensaiden irti repiminen ja siistiminen. Se on homma joka ei ihan hirmuisasti innosta minua, mutta pakko sekin on tehdä...
  Kiviä minäkin koitan hamstrata kasaan aina sitä mukaan kun niitä tuolta maast ailmestyy. Saa kauniitä kivetyksiä sitten pihalle :)

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 3. Jännä juttu noiden kivien kanssa! Muistan lapsena aina hävenneeni kun äitini keräsi auton takakontin täyteen kiviä. Nyt sitten teen itse ihan samaa! :D

  Kaisa, ruusupuskien siivous ei ole siitä kivoimmasta päästä pihatöitä. Kädet on kivasti naarmuilla vaikka olikin hanskat kädessä... Kiitos Kaisa ja myöhästyneet hauskat vaput sinullekin! :)

  VastaaPoista
 4. Kati, tontillamme on kokoa hippasen vajaat 1500 neliötä. Tekemistä siis riittää! :)

  VastaaPoista
 5. Kivikot on kyllä upeita ja kunto kasvaa niitä kanniskellessa :)

  VastaaPoista