perjantai 27. huhtikuuta 2012

Mikä maanpeitekasviksi?


Olen ideoinut roskisten viereiselle nurmikkopläntille tonttimme ja kunnan tien väliin jotain maanpeitekasvia. En vain tiedä mikä siihen sopisi? Tämä kohta on sellainen johon talvella aura saattaa aiheuttaa vaurioita kauhallaan. Kasvin olisi siis hyvä olla sellainen joka lakastuu talveksi ja lähtee taas keväällä juuristosta kasvamaan. Antakaahan miulle ideoita mikä kasvi tuohon sopisi? Jokin kukkiva lajike olisi kiva. Sammalleimuista kovasti tykkään ja se voisi olla yksi vaihtoehto vaikka ei talveksi lehtiään menetäkään... 

Laittaisin kuvan tästä kohdasta mutta enpäs ole tullut sitä kuvanneeksi. Päivitän kuvan tähän kun saan kuvan siitä otettua. 

11 kommenttia:

 1. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 2. Maahumala leviää nopeasti ja sitä ei hevillä saa hengiltä.

  VastaaPoista
 3. Blogissani olisi sinulle tunnustus =)

  VastaaPoista
 4. Munkin blogissa on sulle tunnustus =)

  VastaaPoista
 5. Maahumalaa ei todellakaan saa hevillä hengiltä, nimimerkillä maahumala vallannut puoli puutarhaa. Että hyvin toimii maanpeitekasvina, mutta oisko joku muu vähemmän leviävä? :)

  VastaaPoista
 6. Lamoherukka on helppo ja huoleton sekä kauniin vaaleanvihreä jo aikaisin keväällä.Peittää hyvin ja leviämistä on kuitenkin helppo rajoittaa toisin kuin maahumalan.

  _ Elma -

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia paljon tunnustuksista Pirkko, Satu ja Kati! :)

  Katja ja Tiina, maahumala voisi olla tosiaan kestävä tuossa mutta pelkään juurikin tuota leviämistä...

  Elma, mitenköhän lamoherukka pärjää jos aura-auto katkoo siitä osia? Kasvaakohan nopeasti takaisin? Muuten tuo lamoherukka voisi olla kivakin.

  VastaaPoista
 8. sopiskohan peittokurjenpolvi...

  VastaaPoista
 9. Aurinkoiselle, kuivalle paikalle, melko läpäisevään hiekkaiseen maahan voisi sopia ainakin hopeahärkki, sammalleimu, ketoneilikka, kangasajuruoho, patjarikko, erilaiset sekalaiset maksaruohot. Multavammassa maassa, ei mielellään ihan paahteessa todella nätti peittävä kasvi olisi pikkutalvio, joka leviää pienenpienestä alusta yhden kesän aikana jo hurjasti. Rönsyansikka, rentoakankaali, vuorenkilpi myös tunnetusti kestäviä :) Ehkä joku valmis niittysiemenseos? Pensasmaisista kasveista seppelvarpu kestää aika lailla myös aurauslumia talvisin. Kokeile sekoitella erilaisia kasveja aluksi, niin näät mikä menestyisi paikalla?

  - Tiina

  VastaaPoista
 10. Peittokurjenpolvi voisi olla kiva!

  Tiina, tuo paikka on aurinkoinen ja kuiva eli nuo ensimmäiset voisi sopia hyvin. Pikkutalviota minulla löytyykin varjoisammasta paikasta, se on todellakin nätti. Jaa tuo niittysiemenseos voisikin olla aika jännä!! Jos tosiaan laittaisikin siihen useampaa kasvia... Kiitos hyvistä ideoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut myös rönsyansikkaa ja se leviää tosi kauniisti ja peittää tiiviisti kasvupinnan. Lamoherukka katkeilee helposti eli juuri eilen heitin puolikkaan lamoherukasta pois, kun oli juuresta katkennut. Miten olisi kevätkaihonkukka?

   Poista