torstai 10. toukokuuta 2012

Harmaa päivä? pöllö piristää!

Olin jokin aika sitten paperiposliinikurssilla, tein siellä tämän pöllön. Ajatus oli alunperin tehdä pöllö tuikkukupiksi mutta viritinkin siihen muutaman koristevalon sisälle. Paperiposliini hohtaa valoa lävitseen jolloin pöllö on yksi isompi valopallo lankapallojen joukossa. Tänään on pilvisempi päivä joten illalla voipi olla hyvä hetki valaista iltaa näillä valoilla. :)


Eilen oli aurinkoinen ja lämmin ilta jolloin pihalla oli kiva kuvata uusia kukkivia rikkaruohojen poiminnan yhteydessä. Tämän maanpeitekasvin kasvatin itse onnistuneesti siemenestä viime kesänä, se on hyvin matala n.10 cm korkea ja täynnä näitä ihania liloja kukkia. Olen unohtanut tämän lajinimikkeen (taas), josko joku osaisi auttaa tunnistamisessa?


Riippajapaninlehtikuusessa on jo näin komeat tupsut! 

13 kommenttia:

 1. Hieno pöllöpallo ja voi mitkä tupsukat! Nätti maanpeitekasvisi on kyllä tutunnäköinen, mutta nimi ei muistista irtoa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pirkko!

  Mulla välähti kerrankin, tuo kukkiva on tarharistikki! :D
  http://puutarha.net/indexfr.aspx?s=/suorakanava/kasvikortti.asp?id=784

  VastaaPoista
 3. Tuo riippajapaninlehtikuusi on ihana! Törmäsin siihen joskus aikaisemmin täällä sinun blogissasi ja ajattelin että tuollaisen haluan. Onkohan se kovin arka talvien suhteen?

  VastaaPoista
 4. Scilla, näinhän tuo on! :) Se on selvinnyt pihallani yhden lumisen ja kylmän talven palelluttamatta yhtään oksaa. Suojasin ainoastaan juuriston havuilla jotta siihen kerääntyisi paksu lumikinos. Aika näyttää miten jatkossa pärjää, varsinkin vähälumisempina talvina. Tämä siis kakkosvyöhykkeellä nurmijärvellä.

  VastaaPoista
 5. Hieno pöllö, mielenkiitoinen tuo paperiposliini. Nyt kaikki kasvaa niin vauhdilla, ettei meinaa perässä pysyä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Cheri! Paperiposliini on hauska keramiikan laji, hiukan hankalaa valmistaa kun pitää veivata saveen paperimössöä mutta jälki on mahtavaa!

  VastaaPoista
 7. Hieno pöllö, olisi kiva tutustua tuohon paperiposliinin valmistamiseen. Suorastaan rakastan lehtikuusen keväistä tuoksua!

  VastaaPoista
 8. Tuo ihana pöllö voisi lennähtää mun luokseni tänne Ulvilaan :)

  VastaaPoista
 9. Saraheinä, voin suositella kyllä paperiposliinia! Siitä saa vaikka mitä kivaa aikaiseksi. :)

  Katja, hyvä että pöllöni on kiinni valonaruissa niin ei pääse karkaamaan... ;)

  VastaaPoista
 10. Mulla on juuri tarharistikin taimia kasvamassa. Sinistä ja lilaa. Saa nähdä miten saan pärjäämään, meilläkin pihan 2-vyöhykkeellä. Olen liian laiska noihin suojaustoimiin...

  Paperiposliini on ihan uusi tuttavuus, vaikka kaiken maailman kädentaitotekniikat yleensä tiedän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla noi tarharistikin taimet oli todella säälittäviä ruppanoita kun istutin ne viime kesänä, ovat levinneet siitä hurjasti ja ovat todella hyvinvoivia! Näitä en suojannut mitenkään talvea varten, selvisivät oikein hyvin!

   Poista
  2. hyvä tietää, ehkäpä ne mullakin sitten selviävät! taimet kasvavat TOOSI hitaasti. ihan miniskidejä on vielä.

   Poista