perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kasvua näkyvissä

Päivän aikana lumen alta paljastui uusia maa-alueita ja kasvavia kukkijoita.
Maata ei ole paljoakaan vielä näkyvissä mutta silti sieltä vaan heti alkaa kasvit kasvamaan! On se vaan jännää seurattavaa! :)

Yläkuvan etualalla tuossa risukossa kasvaa jo uudet syysleimut, kuva alla.

Syysleimuja nousee myös autopaikan viereiseltä kukkapenkistä.Kivikkokukkapenkkikin alkaa vihdoin paljastumaan lumen alta, huojentavaa huomata että japaninatsaleani (havujen piilossa) on selvinnyt, eikä katolta putoavat lumet ole menneet sen päälle. Fasaani oli vissiin etsimässä evästystä pihaltamme ja säikähti minua.  Krookukset kasvavat kovaa vauhtia vaikka lumikaan ei ole vielä kaikkialta pois sulanut.
The melting snow reveals new growing plants and it is very exciting to see what comes up next. Crocuses even grow through snow. The image with a pheasant shows that my Japanese Azalea (under twigs) has survived from snows falling from the roof. 

8 kommenttia:

 1. Onpa lumetonta jo! Meilläkin on kadut sulat, mutta kukkapenkkien päällä on vielä kunnon nietokset. Tämä on se vaihe kun en millään jaksaisi odottaa, että pääsee jo maata kuoputtamaan.

  VastaaPoista
 2. Kevätkukkijat ne on sinnikkäitä tapauksia, eivät pienestä säikähdä! Kivaa viikonloppua, toivotaan, että loputkin lumet pian häviäis.

  VastaaPoista
 3. Krookukset nuput sulavan lumen keskellä -uskomattoman kaunis kuva!

  VastaaPoista
 4. Kati, etupiha on meillä hyvin lämpöinen, aurinkoinen ja suojaisa joten siitä lähtee lumet nopeasti. Takapiha onkin sitten ihan toisen näköinen... Juu, tässä vaiheessa sitä oikein sormet syyhyää että pääsisi kitkemään ja muokkaaman maata!

  Kiitos Tiina, mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

  Saraheinä, kiitos kauniista kehusta! :)

  VastaaPoista
 5. Tästä sun blogista huomaa, kuinka tärkeitä kauniit ja hyvin otetut kuvat on blogin mielenkiinnon kannalta! Itellä vielä aikamoinen opettelu, niin kuvissa, kuin siinä ite puutarhan hoidossakin ;)

  VastaaPoista
 6. Uskomatonta miten krookukset puskevat lumen ja jään läpi!

  VastaaPoista
 7. Vau, sulla näyttäisi olevan oikeaa sieberinsahramia, eikö siinä ole tuollainen komivärinen kukka. Itse luulin tilanneeni ja istuttaneeni sitä, mutta sieltä näyttäisi nousevan ihan tavallisia sinisiä, joskin kauniita, krookuksia. Aina ei todellakan tiedä mitä saa noiden sipulien kanssa...
  Onpa kiva blogi, tutustun vähän tarkemmin!

  VastaaPoista
 8. Timpula, kiitos kauniista sanoistasi, lämmittää mieltä! Itsekin vielä opiskelen puutarhanhoidon alkeita, yrityksen ja erehdyksen kautta... ;)

  Pioni, näin on! :)

  Saila, juu taisi olla mainitsemaasi sieberinsahramia! Ostin näitä ja muita sipulikukkia viime syksynä Pirilän kukkatalosta, en vaan lajikkeita tarkkaan muista mutta joku tricolori sieltä mukaan lähti! En tietenkään myöskään merkinnyt ylös mitä minnekin istutuin niin nyt sitä saa arvailla että mikä olikaan mikäkin. Hauskaa jos tykkäät blogistani, tervetuloa lukemaan! :)

  VastaaPoista