perjantai 2. syyskuuta 2011

Riippapihlaja vai riippajalava?

Eilen kävin muutamalla taimitarhalla katsastamassa puutarjontaa. Syksy näkyy verottavan valikoimaa, en löytänyt kuin yhden luumupuun joten ainakaan sellaista ei nyt tule hankittua. Schalininkirsikka lähti mukaan ja sen istutan tänään tulevalle paikalleen takapihan terassille.

Ison kiven viereen pitäisi takapihalla löytää myös joku puu. Olen siihen miettinyt jotain riippapuuta ja vahvimpana ehdokkaana on ollut pihlaja. Eilisen jälkeen kuitenkin riippajalava tuntuu vievän voiton. Jotenkin ihastuin sen ulkonäköön ja lehtiin, ainut harmi on kun siinä ei ole syysväriä. Kumman sinä valitsisit?
Riippajalava (kuva Kekkilä),
Kekkilän lajikuvaus >
Riippapihlaja (kuva Kekkilä),
Kekkilän lajikuvaus >

4 kommenttia:

 1. Mä sanon että riippajalava! Tai jos tilaa on niin sateenkaarijalava.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina! Taidan tosiaan päätyä tuohon jalavaan! Pitää tutkia mitä eroa on riippa- ja sateenkarijalavalla, on jäänyt vielä hämäräksi se. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis on jalava. Molemmat on kivoja. Omalle pihalle olisi riippapihlaja sopivampi, kasvuvyöhykkeen takia.

  VastaaPoista
 4. Multasormi, sepäs sen tekeekin vaikeaksi kun molemmat on kivoja! Meillä kakkosvyöhykkeellä tuon jalavan pitäisi vielä menestyä, ainakin niitä täällä paljon näkee pihoilla.

  Tiina, sateenkaarijalava taitaa kasvaa liian isoksi ja sille ei riitä tilaa. Eilen näin tosin aivan mahtavannäköisen sateenkaarijalavan taimen puutarhaliikkeessä, harmitti että se ei ollut riippajalava koska olisin ostanut sen samantien!

  VastaaPoista