maanantai 22. elokuuta 2011

Takapihan terassi

suunnitelma

Viikonloppuna aloitimme takapihan terassin muutostyöt. Poistimme nurmikon, siirsimme maat tontin alaosaan, möyhensimme maat jyrsimellä tulevien nurmikoiden pohjaksi, tasoitimme maata terassiosassa, kaivoimme kukkapenkkien kohdilta maata pois, asettelimme pengermän kiviä paremmin ja jatkoimme kivien asettelua jotta pengermästä tulisi korkeampi. 
Tarkoituksena on tehdä takapihalle kivetty oleskelualue, jonka rajaa kaarevasti neljä kukkapenkkiä. Kiveyksen teemme liuskekivistä. Kukkapenkkeihin laitan myös puita kasvamaan, koristekirsikka 'schalin' olisi yksi ja riippapihlaja toinen, kolmas on vielä keksimättä. Terassin keskelle kiveykselle laitamme pyöreän pöydän ja sen ympärille kuusi tuolia. 


Vanhempani olivat mukana avustamassa pihatöissä sunnuntaina, he auttoivat päärynäpuun leikkaamisessa. Kiitos teille! :)
Tarkemmin päärynäpuuta tutkisteltuani uskoisin että puuta vaivaa sittenkin jokin ötökkä. Se on toivottavasti helpommin hoidettavissa pois kuin jokin virusperäinen tauti. 

4 kommenttia:

 1. Ollaanpas sitä oltu ahkeria! :) Toivottavasti päärynäpuusi vielä tokenee. PS. Kiva uus ulkoasu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina! :)
  Toivotaan tosiaan että päärynäpuu tokenee ja toisekseen selviää leikkauksesta. Täytyy keväällä tehdä ötökkäruiskutus ja rungon harjaus jäkälästä, josko se siitä.

  VastaaPoista
 3. Täällä kans toivotaan että päärynäpuu tulee kuntoon, tuhohyönteinen kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin virusperäinen tauti!

  Ja pihasuunnitelma näyttää tosi hyvältä! Voisiko puuttuva puu olla esimerkiksi mongolianvaahtera (upea syysväri)tai rungollinen syyshortensia (kukkisi syksyllä)?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Vaahteramäki! Mielenkiintoisia vaihtoehtoja nuo mongolianvaahtera ja syyshortensia! Tänään justiinsa tutkiskelin japaninvaahteraa mutta se on hyvin talviherkkä eikä sovellu tänne kakkosvyöhykkeelle. Mutta tuo Mongolianvaahtera soveltuisikin vyöhykkeille I-V!

  Rungollinen syreenikin voisi mahtua neljänneksi puuksi tuonne oikeanpuoleisen kukkapenkin päätyyn. Yritän tehdä takapihasta mielenkiintoisen näköisen keväästä syksyyn. :)

  VastaaPoista