sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Asuntomessuilla


Kävimme avajaispäivänä 10.8. asuntomessuilla ihmettelemässä taloja ja pihoja, varsinkin viherhuoneet olivat kiikarissa. Kivistön asuntomessujen tämän vuoden erikoispiirteenä mainostettiin ennalta kovasti viherkattoja ja -huoneita. Odotukseni olivat siis luonnollisesti korkealla.  Lapsi jäi päiväksi mummolaan hoitoon, saatiin viettää rauhallinen päivä kohteisiin tutustuen. :)


Ensimmäisenä arviointikohteena on Villa Chili, jossa oli erillinen kasvihuone, Kekkilän Vihervaja Sato. Tästä on siis hyvä aloittaa kohteiden arviointi näin kasvihuonekuumeisena. Pihalla oli osin nurmikon sijasta kunttaa, jota oli messujen pihoilla vain muutamassa muussa kohteessa. Tuija-aidoilla talon asukkaat saavat nopeasti näkösuojaa omalle pihalleen, tiheään rakennetulla alueella mielestäni hyvä idea.

Taloon tutustuessa meinasi vain mennä ohi koko kasvihuone, kun sitä ei päässyt läheltä katsomaan. Vihervajaa piti osata mennä etsimään ja katsomaan erikseen, se näkyi vain yhden talonnurkan takaa, josta kulku takapihalle oli suljettu. Oikeastaan sen näki paremmin toiselta puolelta taloa kävelykadulta kuin itse talon pihalta.


Toisen talon parvekkeelta näkyi Vihervajan vieressä lasten leikkipaikka, sitäkin olisi ollut kiva katsoa lähempää. 

Villa Chilissä oli pirteän värikäs lastenhuone, varsinkin Done by Deerin pienet kirjahyllyt ja eläinhahmot jäivät mieleen.
Chilin alakerran olohuoneessa oli käytetty rohkeasti keltaista, Boknäsin matto oli kaunis. Panthera Tigris oli ulkoapäin komea kivitalo pyöreine kulmineen ja nimeen sopivine värityksineen. Pantheran pihalla oli  pieni keittiöpuutarha johon oli lyhyt kulku keittiöön ruokailutilan kautta. Fiksua. 

Takapihalta löytyi myös pieni istuma-alue ja valloittava tiikerikiikku! Mistä näitä löytää? :D
 

Sisällä oli käytetty vessassa ja lastenhuoneissa hienoja graafisia tapetteja, harmi että jäi ottamatta ylös mistä nämä olivat ja kenen suunnittelemia. Täytyypä tehdä tutkimustyötä sisustulehdistä ja netistä... (jos tiedät niin kerro kommentteihin, joohan!) :) 


Planiatalo Amandasta ei tullut otettua julkisivukuvaa. Alla kuva kadulta autotallille päin; helppohoitoisen näköinen kiveys ja istutusalue.


Tässä kohteessa oli pohjapiirroksen mukaan viherhuone, ja oli pienoinen pettymys että ainakin messujen ensimmäisenä päivänä kyseessä oli vain lasitettu terassi sohvalla. Kasveja näkyi ainoastaan viherhuoneen ulkopuolella. 

Sisällä talossa oli avaraa ja viihtyisää, sekä meidän mielestämme yksi messujen viihtyisimmistä pohjista. 
 Asuntomessujen esittelyä myöhemmin lisää!
 

6 kommenttia:

 1. Oli, ja vielä on esittelemättä monta kiinnostavaa kohdetta! Täytyy koettaa ehtiä pian käymään näitä lisää läpi. Eräässäkin kohteessa oli maksaruohokatto jollaista himoitsen tulevaisuuden haavetalooni... ;)

  VastaaPoista
 2. Mulle olisi ollut himpun pettymys viherhuone- ja kasvihuone ilman kasveja. .. Muuten asuntomessuilla on kyllä kiva kiertää!

  Meillä on tiikerin sijaan mopokiikku. Kaverillakin on joku vastaava. Helsingin kaupunki muistaakseni ainakin vuosia sitten kun meille tuo tuli, myi halvalla puistoista poistettavia ulkoleikkivälineitä. Sieltä se kaverinkin kiikku on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pettymyshän se oli pienoinen kun vain muutamasta kohteesta löytyi kasveja terasseilta, yksikään ei vastannut kuitenkaan omaa käsitystäni viherhuoneesta. Toki omani olisi lähempänä kasvihuonetta kuin lasitettua terassia... :D

   Täytyypä tutkiskella noita kiikkuja, en ole edes ajatellut että sellainen voisi olla omalla pihalla. :)

   Poista
 3. Täytyypä käydä tuolla messuilla kerrankin kun on lyhyt matkakin :). Muistin tuon vessan graafisen tapetin kun etsin muutama vuosi sitten kotiin tapetteja, tunnistin sen nimeksi ''Mountains'', valmistaja MissPrint. Tosi kiva minunkin mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä! Meiltäkin oli lyhyt matka nurmijärveläisinä paikan päälle. :)
   Kiva kun tunnistit tapetin, itsekin tykkäsin juuri tuosta Mountainista kovasti! Täytyy googletella!

   Poista