keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Toukotöitä


Viime viikonloppuna olen kitkenyt, raivannut, kantanut kiviä ja mikä tärkeintä, istuttanut kasveja! Siirsin yhden syyshortensian tähän uuteen penkiin, missä sillä on tilaa kasvaa isoksi pensaaksi.Hortensian seuraksi pääsi pioneja, syysleimuja, liljoja, gladioluksia sekä varjoisammalle puolelle jaloangervoja ja taponlehteä. Etupihalta siirsin aurinkoisemmille reunoille tuoksukurjenpolvea ja sammalleimua. Muutama pieni havupuukin löysi oman paikkansa (ainakin tällä erää, täytyy katsoa josko vielä siirtelen aurinkoisimpiin kohtiin).


Vielä on kukkapenkissä puolet tilaa (järjettömän iso kukkapenkki!), rusokirsikkaa etsin jo Hyvinkään Multasormesta mutta ne oli loppuunmyyty. Pitäisi käväistä Tuusulassa Pirilän kukkatalossa, josko sieltä löytyisi. 

Mitä mieltä olette, mahtuuko penkkiin muita lajeja vai pitäisikö pysyä jo valituissa jottei tulisi liikaa lajimeteliä?


Pihatyöt jatkuu, etupiha kokee suuria mullistuksia tulevina kuukausina (siitä lisää myöhemmin), kasvimaa pitäisi raivata (on vähän rikkaruohottunut), perunat ja sipulit voisi laittaa multaan, takapihan kukkapenkkien istutuksia jatkaa, ja kaikkea muuta pientä kivaa. :)

Kotkansiipi ponnistaa!

Elviirakin on saanut nauttia aurinkoisista päivistä. :)

Vuohenputkien kitkentää...

Rusokirsikka (prunus sargentii)

8 kommenttia:

 1. Mä en menis enää ymppäämään lisää kasvilajeja tuohon penkkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Lisää pioneja, angervoja ja syysleimuja siis! :D

   Poista
 2. Välillä unohtuu, että nyt on vielä toukouu, kun eilenkin aurinko helotti täydeltä taivaalta ja on jo ehtinyt vaikka ja mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Itselläni vain on takaraivossa se tieto että kesäkuu lähestyy kovasti ja kasvimaa se vain villinä rikkaruohoista rehottaa! :)

   Poista
 3. Mikä söpön ja pehmeä Elviira! <3 Minunkin mielestäni tuossa kukkapenkissä on tarpeeksi kasveja, kun pionit ja hortensiat kasvavat vuosien mittaan aika isoiksi. Taponlehti ja sammalleimu ovat kauniita peittokasveja ja leviää nopeasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri! Elviira onkin superpehmoinen kisu! <3
   Nopeasti pitäisikin maaperä kattaa jotta selviäisi vähemmällä kitkemisellä. Aiemmin olen tehnyt sen virheen että on jäänyt liikaa paljasta maata ja sitten onkin rikkaruohot vallanneet alaa.

   Poista
 4. Kasvilajeja en enään lisäisi, sillä useammasta saman lajin edustajsta saa mielestäni aina tyylikkäämmän ja kauniimman lopputuloksen. Mukavia puutarhahetkiä.

  VastaaPoista