perjantai 24. elokuuta 2012

Piha lapsille

Kuva: Jon Bristow (Flickr)
Se on jännä miten ajatukset ja pihasuunnitelmat muuttuvat ajan myötä. Aiemmin ajattelin että sitten kun on lapsien aika niin ainahan sitä voi mennä läheiseen puistoon leikkimään, tarvitseeko sitä nyt omalle pihalle kaiken maailman härpätintä rakentaa. Niin vain varkain on ajatuksiin hiipinyt hiekkalaatikot, keinut ja minipuutarhat. Näin se mahassa kovaa vauhtia kasvava tammikuun pikkuinen muuttaa ajatusmaailmaani.

Keräsin aiheesta pinterestiin ideakuvia. :)


16 kommenttia:

 1. Varmasti helpottaa paljon arkea, kun on oma piha, missä lapsetkin voivat touhuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti helpottaa arkea! Eipä sitä kai tämmöisiä mietikään ennen kuin tulee ajankohtaiseksi...

   Poista
 2. Ihania vinkkejä olet kerännyt. Katselin vähän muitakin pinnauksiasi, mä en ole uskaltanut tuohon lähteä kun pelkään että lähtisi lapasesta. Mutta pääaiheeseen, kyllä omassa pihassa on hyvä olla lapselle paikkoja. Eipä tarvitse aina lähteä puistoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on kyllä vaarallisen koukuttava! Kuten varmaan huomasit niin mulla on jo lähtenyt lapasesta! :D

   Sehän se onkin tuossa pihan suunnittelussa lapsille että onhan se kiva kun voi omalla pihalla oleilla ja lapsetkin viihtyy! Puistossa voi sitten aina välillä käydä kavereita moikkaamaassa. :)

   Poista
 3. Kyllä se on tosi kätevää, että omalla pihalla on niitä härpäkkeitä. Varsinkin lapsi on jo yli vuoden tulee pihalle mentyä usein pari kertaa päivässä ja aina ei jaksa puistoon mennä. Lisäksi on kiva ulkoilla omalla pihalla kavereiden kanssa. Ja kun muksut kasvavat niin pihatöitä on kätevää tehdä kun lapsille on härpäkkeitä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eiköhän niitä härpäkkeitä nyt meillekin tule! Nuokin saa kivasti maisemoitua fiksun näköiseksi. Saas nähdä kuinka pahasti mulla lähtee leikkipaikkojen suunnittelussa homma lapasesta... :D

   Poista
 4. Niimpä! Tarviiko ne mitään? Eikö sitä nyt osata leikkiä kävyillä ja kivilläkin :D
  Onnea masuasukista!

  VastaaPoista
 5. Nuo kuvat näyttävät tosi kivoilta, ei niitä ihan perinteisiä muovijuttuja. Meillä lapset leikkivät aikoinaan kaikkein mieluiten "pikkumetsässä", leikkimökkikin oli melkein käyttämätön.
  Ja onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tykkään kovasti tuollaisista luonnonläheisistä leikkipaikoista, muovi onkin hippaisen kauhistus materiaalina itselleni.

   Poista
 6. Sitten kun maailmaa katselee lapsen silmin niin se keinu tai hiekkalaatikko ei ehkä olekaan se pihan mukavin paikka. Meillä on viime viikot juostu pienen pientä mäkeä ylös alas, kiivetty multakasan päälle tuhat kertaa ja ihmetelty marjapensaita ja vaahteroita. Niin ja lastattu kuorma-autoa soralla, joka on väliaikaisesti terassin edessä (ja se hiekkalaatikko on ihan tyhjillään siinä vieressä kun kaikki autot on ajettu soralle...). Ja mummilassa lapset rakastavat kukkapenkkiä, joka on kivillä ympäröity ja niin iso, että sinne voi hypätä itsekin sekaan ja sievästi kulkea kukkien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Vahvistaa siis mielikuvaani leikkipaikasta että siitä pitää tehdä luonnonläheinen. Ja silti voi olla että lapset leikkii just kaikkialla muualla kuin juuri heidän leikki"puistossaan". :)

   Poista
 7. Onnea tammikuun pikkuisen johdosta! Meillekin on tulossa tammikuun pikkuinen, lapsenlapsi :)
  Aivan ihanaa on opastaa pikkuista näkemään kasvun ihme ... mutta ei siitä haittaakaan ole, vaikka lapasesta lähtisikin ... ne on kuule yllättävän fiksuja ne pienet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marietta ja onneksi olkoon myös sinulle tulevasta lapsenlapsesta! :)

   Poista
 8. Onnea odotukseen ja pihan rakennukseen!

  VastaaPoista