sunnuntai 19. elokuuta 2012

Elokuun kukintaa

Elokuussa on takapihamme kukkapenkeissä aloittanut kukintansa monet ihanat kukat. Kylvin siemeniä melko myöhäisessä vaiheessa kevättä joten nyt saa ihastella malvikkien, cosmosten ja muiden kukintaa!
15 kommenttia:

 1. Oi mitä ihania pastellisävyjä puutarhassasi nyt loistaa! Kerrassaan upeaa :)

  VastaaPoista
 2. Ihaa kukintaa vielä! Onko tuo toinen ylhäältä malvikki? Se on selvästi sukua kasville, johon ihastuin Gardalla. Ihastuksessani oli samankaltaiset kukat (vaaleat ja lautasen kokoiset) ja lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Juu se on kesämalvikki. Tykkään tuosta kovasti, ensimmäisen kerran törmäsin tähän vuosi sitten mummoni pihalla ja sitä oli saatava itselleni! :)
   Mikäköhän tuo Gardalla näkemäsi kukka olisi? Tässä malvikissa kukka on jotain viiden ja kymmenen sentin halkaisijan luokkaa.

   Poista
 3. Ihanan värisiä kukkia;juuri minun makuuni sopivia :)
  Asterit ja ruusut näyttävät eritoten hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja kiitos! Astereista minäkin tykkään ihan hulluna! :D

   Poista
 4. Kauniita ovat! Pitääkin ensi kesänä kokeilla taas asteria pitkästä aikaa. Mulla kosmos ei vielä kuki, vaikka kylvin sen hyvissä ajoin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin kerrankin onnistui astereiden kylvö! Toivottavasti kosmoksesi vielä kerkiää kukkia!

   Poista
 5. Upean näköistä! Puutarhanoviisin silmää miellyttää kovasti! Ruusujen sävy on todella kaunis. Mikäs lajike on kyseessä? Entäpä mikä on alimmassa kuvassa etualalla näkyvä kapealehtinen vihreä kasvi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iines! Ruusun lajike minun täytyy tarkistaa nimikylteistä joita olen säilönyt, täytyy kaivaa se esille ja toivoa että se on vielä tallella. Olen niin hajamielinen että suoraan en lajikkeen nimeä muista... :)
   Tuo kapealehtinen kasvi on cosmoksen lehteä, eli tuon oikean laidan vaaleanpunaisen kukan lehdistöä.

   Poista
 6. Kaunista sävytystä tulin minäkin ihailemaan!

  VastaaPoista