maanantai 25. kesäkuuta 2012

Heiniä

Etupihallamme kasvaa muutamia heinäkasveja, tässä etualalla niittyräpelö ja sen takana sininatoja. Pinkin kukan nimi on taasen yllättäen kateissa. Kivien lomasta kasvaa ruohoksi naamioituneena korte...


Sininata 


Niittyräpelö


Sininata kivikkokukkapenkissä. Tämä oli ensimmäinen koristeheinähankintani.Tämä ei varsinaisesti ole heinä mutta on siinä heinien joukossa. Olen nimen unohtanut, viime kesänä tämän ostin pirilän kukkatalosta. Täytyy seuraavan kerran siellä käydessä koettaa kurkkia jos näitä näkyisi niin saisi nimen talteen.

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus <3 Olet kyllä hyvin suunnitellut ja toteuttanut alueen. Voi kun oma olisi jo noin runsas. Sininata mullakin oli eka heinähankinta kivikkoon. Tuo räpelö on oikein mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunista! Ilmoita sitten kun tiedät tuon pinkin kukan nimen - haluan sellaisen! =)

  VastaaPoista
 3. Ai niittyräpelö kasvaa noin korkeaksi! Minulla on niitä pari pehkoa ja joudun varmaan siirtämään niitä.

  VastaaPoista
 4. Olisko kyseessä rantalaukkaneilikka - Armeria maritima? - Tiina

  VastaaPoista
 5. Ihana heinäalue. Mullakin on muutamaa laatua mutta ei vielä esittelykunnossa ;) Paitsi yksi, minkä nimeä en muista on juhannuspostauksessa.

  VastaaPoista
 6. Onpas kasvilla hauska nimi --> niittyräpelö ;D

  VastaaPoista
 7. Laukkaneilikkaahan tuo pinkki on. Mullakin on muutama niittyräpelö, eivät kyllä ihan noin isoja ole. Isä luuli niitä juolavehnäksi, veti viime kesänä ruohonleikkurilla yli :D Hyvin kasvoivat taas takaisin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kati! Tykästyin itse kovasti tuohon niittyräpelöön nimensä ja ulkonäkönsä vuoksi! :D

  Cosmos, Tiinat osasi kertoa että laukkaneilikkahan tuo on! :)

  Vilma, juu, on tuo varmaan puolimetrinen pensas. Ostettaessa oli alle puolet tuosta kooltaan.

  Tiina (anonyymi) sehän se! Kiitos bongauksesta! :)

  Pirkko, kiitos! :) Heiniä haluan kyllä lisätä pihalleni, saa nähdä keksinkö jonkin paikan johon nämä sopisivat, yksi alue on kyllä mielessä joka pitäisi vielä jossain välissä tehdä... ;)

  Katja, eikös olekin! :D

  Tiina, sehän se! Mulla kans viime kesänä niittyräpelön lähtö oli lähellä! Kun olin tuon istuttanut meinasi äitini nyhtää tuon rikkaruohona pois! :D

  VastaaPoista