tiistai 5. kesäkuuta 2012

Etupihan kukkaloistoaRentoakankaali tuoksuu ihanasti ja houkuttelee paljon pörriäisiä. Tätä täytyy laittaa laajemmaltikin pihallemme. Kukinnan jälkeen tällä hyvällä nopeasti leviävällä maanpeitekasvilla on kauniin tummanvihreä lehdistö. Tämän kivikkokukan nimi on minulla hukassa. Osaisikohan joku auttaa tunnistuksessa?


Sammalleimut on nyt komeimmillaan, samoin arovuokot. Japaninriippalehtikuusikin on jo tuuhean vihreä. :)

Jotta kaikki ei olisi niin helppoa ja kaunista kuin kuvissa niin jestas että etupihamme pukkaa kortetta ja ohdakkeita. Niitä pitäisi olla vähintään viikon välein kitkemässä. Totesin tosin kerran että sitten kun olen suurimmat pihamuokkaukset tehnyt niin eihän mulla olisi mitään tekemistä pihalla jos ei olisi jotain kitkettävää... ;)

20 kommenttia:

 1. Lohduttavaa, että mainitsit tuon kitkemisen :) Kuvista tosiaan voisi päätellä, että kaikki on valmista ja helppoa. Tosin puutarhurin työ ei ole koskaan valmis. Upean näköistä!

  VastaaPoista
 2. Jessus mikä ero muutaman viikon takaiseen. Ihan mieletön etupiha. Toi polku on tosi hyvä idea. Korte on yksi hankalimmista vieraista poistaa, kun sen saa kylään. Lähes mahdoton. Se maanalainen juuriverkosto on ihan vertaansa vailla.

  VastaaPoista
 3. Hei saisko vielä toivoa jotain heinäpostausta? Tai jotain kuvaa noista heinistä? Mitä sulla siellä taustalla oikein kasvaa? =D Terveisin Utelus

  VastaaPoista
 4. Cheri, onneksi sitä ei aina näe pelkästään rikkaruohoja vaan osaa katsoa niiden ohi... ;)

  Kati, kiitos, eikös vaan olekin hurjan rehevää! Polun tein etupihallemme viereisen kivikkopenkin kanssa ensimmäisenä, helpottaa hoitamista kun on polkuja mitä tallata eikä pelkkästään kasveja. Samasta syystä olen myös ripotellut kiviä sinne tänne joihin voi astua kitkemisen lomassa...

  VastaaPoista
 5. Niin ja kortteesta ei kyllä taida millään päästä eroon. Harmillinen perintökasvi joka on ollut pihallamme jo entuudestaan. Asuinalueemme on vanhaa järven tulvimisaluetta ja peltoja joten sieltähän ne on peräisin...

  VastaaPoista
 6. Juu, hyvä idea Kati! Postaus heinistä tulossa siis! :D

  VastaaPoista
 7. Upea etupiha!
  Ja tuo sorapolku istutusten välissä on mainio, oikein kivan näköinen ja varmasti helpottaa hoitoa. Antaa elävyyttä alueelle. Rentoakankaalia mulla on 10 taimea odottamassa maahanpääsyä, se on kivannäköistä ja helppoakin muistaakseni. Sulla on sitäkin oikea valtameri:)

  VastaaPoista
 8. On kyllä upea etupiha!
  kateeksi käy kun katselee tätä pihakaaosta mikä meillä vallitsee. Ehkä meilläkin vielä joku päivä... :D

  VastaaPoista
 9. Oletpa kauniisti laittanut kasveja kivien joukkoon. Oikein sievää!

  VastaaPoista
 10. Hieno on! Rentoakankaalta minullakin ja aloittelee kukintaansa. Siirsin sen syrjemmälle sellaiseen paikkaan, missä saa levitä rauhassa. Kaunis kukkiessaan ja sen jälkeenkin, mutta itse hermostuin sen vauhdikkaaseen leviämiseen väärään paikkaan. Itsekin olen tykästynyt kiviin nyt viime aikoina, sinä olet käyttänyt niitä tosi hienosti :)

  VastaaPoista
 11. No onhan ihana etupiha! Teillähän on siellä jo ihan täysi kesä! Meillä kans pukkaa tuota ohdaketta paikkapaikoin, mutta koiranputki on vielä kurjempi.Sitä kun ei tahdo saada nitistettyä millään :(

  VastaaPoista
 12. Siis MIKÄ toi tummanpunaisena kukkiva on?? Jokin atsalea? Ihan mieletön! Ja vitsit mikä kukkaloisto sulla siellä!

  VastaaPoista
 13. Wau, onpa sinulla todella kaunis piha!

  VastaaPoista
 14. Pirkko, joo tykkään tuosta polusta, se oli ensimmäisiä mitä rakensin etupihallemme. Siihen kyllä iskeytyy paljon rikkakasveja joita saa olla vähän väliä nyppimmissä että ei se ihan helppohoitoisimmasta päästä ole. Aattele, mulla tuo laaja alue rentoakankaalia on peräisin kolmesta pienestä taimesta!!

  Kaisa, kyllä se sieltä tulee teillekin, viime vuonna etupihamme oli vielä paljon karumpi. :)

  Vilma, kiitos! Olen ihan hurhtanut kiviin! :D

  Kirsi, rentoakankaali on hieno kasvi. Leviävä se on mutta toisaalta voipahan täytellä tyhjiä kohtia sillä sitten halvasti. ;) Ja kiitos, kivien kanssa puutarhan tekeminen on todella kivaa. :)

  Satu, juu hurjan rehevä etupiha on tänä vuonna! Vielä viime vuonna tilanne oli eri kun vasta istuttelin joitain näitä nyt kukkivia kasveja! Syksyllä kukkivia on edelleen lisättävä jotta silloinkin riittää jotain ihasteltavaa!

  Tiina se on Japanin atsalea! Joka kevät säikähdän että se ei ole selvinnyt talvesta mutta joka kevät se on nyt herännyt onneksi! :)

  Cosmos, kiitos! :)

  VastaaPoista
 15. Aivan suloisia kukkamattoja.
  Atsaleasta haaveilen...

  VastaaPoista
 16. Kaunista. Ja varsin hyvällä maulla koottuja kokonaisuuksia. Itselläni rentoakankaali kasvaa savisen/hiekkaisen puolivarjoisan kumpareen päällä ja on kyllä PALJON vaatimattomampi sekä lehdiltään, että kukiltaan. Taitaa olla vähän huonossa sijainnissa.

  VastaaPoista
 17. Upea kukkaloisto sulla jo tässä vaiheessa kesää!! :-)

  VastaaPoista
 18. Wau,menin ihan sanattomaksi,kun katselin näitä kuvia. Upean näköistä!

  VastaaPoista
 19. Aiva ihana ! Kasvaako nuo mullassa vai hiekassa vai missä? :)

  VastaaPoista
 20. Kiitos! :)
  Osa kasvaa ihan mullassa ja kivikkokasvit hiekan sekaisessa mullassa. :)

  VastaaPoista