keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Takapihan luonnostelua

Luonnostelin tässä yksi päivä hiukan olohuoneemme ikkunasta näkyvää takapihan nurkkausta. Tällä hetkellä raja-aitana viereisen naapurimme välillä on kiiltotuhkapensas. Tämä on talvella lehdetön ja sen läpi näkyy viistosti toinen naapurimme joka säilyttää pihallansa rekkaa. En haluaisi talvella sitä katsella, kesällä onneksi lehdet hiukan peittää maisemaa. Tarkoitus olisi istuttaa vihervyöhyke tonttimme reunaan, niin että kiiltotuhkapensaat jäävät sen taakse. Ajatuksena olisi siirtää ainakin etupihalta kanadan hemlokki paremmin sille sopivaan varjoisaan paikkaan tänne takapihan reunustalle. Marjakuusi voisi olla myös kiva ja sitten muutama tuija jotka saavat kasvaa isoksi. Tässä piirroksessa perspektiivi hämää, tuo matka vajan ja alareunan välillä on arviolta kymmenen metriä. Alapuoleisesta valokuvasta näkee paremmin etäisyyksiä.


Tässä siis kyseinen nurkkaus viime kesältä kesken takapihan muokkauksen. Pihavaja tulee keskellä olevan päärynäpuun ja naapurin sinisen muumimökin väliin. Tuhersin vielä valokuvan päälle pikaluonnoksen varaston sijainnista ja kasvivyöhykkeestä. Uskoisin että tuonne saa mahtumaan nelisen ikivihreätä puuta. Lisäksi laitan tuonne ainakin saniaisia, angervoja, kuunliljoja, mustilan hortensian ja tuoksukurjenpolvea. Sekä muutaman matalan ikivihreän.

10 kommenttia:

 1. Hienoa nähdä muidenkin suunnitelmia. Pitääpä omaakin suunnitelmaa pistää joskus näkyville, niin voivat lukijat kommentoida. Rekan piilottamista ei voi kuin kannustaa - taikuria tosin tarvittaisiin :D

  VastaaPoista
 2. Laita ihmeessä suunnitelmia näytille! Kiinnostavaa olisi nähdä muiden ideoita! :)

  Voi olla että jos kasvien lisääminen rajalle ei riitä niin jossain vaiheessa laitan jonkin pihapaviljongin tms. tuonne nurkkaan niin häviääpähän viimeistään rekka näkyvistä... :D

  VastaaPoista
 3. Minä en oo vielä mitään suunnitelmia tehnyt meidän puolikkaalle aarille, se varmaan taas muotoutuu sitten paikan päällä. Siellä on vielä kantohanki, ihan liikaa lunta!

  Moleskine! Parhaita luonnosvihkoja mitä on.

  VastaaPoista
 4. Sulla on piirtämisen taito hyppysissä :)

  Suunnitelmasi vaikuttaa oikein hyvältä.

  Meikäläisen piirustukset pakkaavat olemaan ekaluokkalaisen tasoa..

  VastaaPoista
 5. Hyvät kasvivalinnat! Tuo suunnitelmahan tuo myös tavallaan tilan tuntua lisää, kun kasvit menevät portaittain ylöspäin, eikä aita ole seinämäinen. Näkyykö tuolla kauempana puita? Tuolla suunitelmalla saat nekin omittua maisemaasi ja porrastus luo illuusion siitä, että puut kuuluvat suunnitelmaan. Tai ehkä sä juuri suunnittelit sen niin? =) Tosi rohkeaa laittaa omia piirustuksia ja suunnitelmia esille.

  VastaaPoista
 6. Hyvän kuvan tulevasta saa piirroksesta ja kuvista! Itselläni on myös tapana piirtää suunnitelma ensin paperille tai valokuvan päälle. Niistä on apua, vaikka lopputulos ei ole aina niiden mukainen... Istutuskartan piirrän myös. Ei sitten tarvitse miettiä lapio kädessä mihin kohtaan istutuskuopat kaivan :)

  VastaaPoista
 7. Suunnittelu on niin kivaa. tein viime talvena koko puutarhasta suunnitelam ja niin vannoin että sitä myös päivitän, mutta kröhöm, on jotenkin unohtunut.

  VastaaPoista
 8. satu, vieläkö teilllä on tuo puolikas aarinne yhteisviljelyssä?
  Moleskine on kyllä ehdoton ykkönen! :)

  Katja, kiitos! Vähän jänskätti laittaa tämä nähtäväksi, en ole vuosiin kunnolla piirtänyt. Tarvii harjoitella jotta kynänjälki tulee varmemmaksi...

  Kati, kiitti! Osuit juurikin oikeaan tuossa illuusiossa! Eli naapurin pihoilla on mäntyjä, kuusia ja vaahteroita jotka meinaan kaapata maisemaamme... ;)

  Tarja, istutuskartan tekemisessä mulla olisi vielä paljon opittavaa! (nimimerkillä siirrän rhodoa metrillä toiseen suuntaan mihin sen alunperin istutin...)

  Pirkko, näin on, suunnittelu on todella kivaa! Varsinkin nyt vielä kun ei pääse pihahommiin kun lunta riittää vaikka muille jakaa. Mulla oli kans ensimmäinen suunnitelma sellainen jota oli tarkoitus täydentää, en ole sitä saanut vielä aikaiseksi ja suunnitelmat on hyvin paljon sen jälkeen muuttuneet. Nyt olen päättänyt suunnitella vain yhden osasen kerrallaan.

  VastaaPoista
 9. Oletpas tosi hyvä piirtäjä!
  Pihasi on ihana, tunnelmallinen :).

  VastaaPoista