torstai 15. maaliskuuta 2012

Kevään Ylen puutarhaohjelmat

Ylen Olotilan sivuilta löytyi tämmöinen lista kevään puutarhaojelmista:


Iloa puutarhasta Yle TV2 10.1. alkaen
Uusia jaksoja norjalaissarjasta tulee toukokuuhun asti. Jaksoissa tutustutaan muun muassa romantikkojen suosikkikukkiin, omenapuiden varttamiseen, yrtteihin, tunturipuutarhaan ja ruukkuviljelyyn.
Tanskalainen maajussi YLE Fem 22.2. alkaen
Frank puurtaa perheensä avustamana Kastaniegårdenin tilallaan. Kahdeksassa uudessa jaksossa tilan navettaan asettuu uusia asukkaita, Therese saa peräkärryn, ja Frank rakentaa itselleen reen, jolla kuljettaa risuja ja muuta puutavaraa metsästä. Suomenkielinen tekstitys.
Puutarhaperjantai Yle Fem 18.4 alkaen
Ohjelman juontaja Pernilla Månsson Colt metsästää unelmiensa puutarhaa. Matkan varrella häntä innostaa ja opastaa puutarhuri John Taylor ja kokki Tareq Taylor. 12 uutta jaksoa. Suomenkielinen tekstitys.
Italian puutarhoissa Yle Teema 3.6. alkaen
Brittijuontaja Monty Donin retki Italian upeimpiin puutarhoihin Roomassa, Firenzessä, Etelä-Italiassa sekä Veneton ja Maggiore-järven tuntumassa. Uusinta.
Sissipuutarhurit Yle TV2 kesällä 2012, seuraa ohjelmatietoja. Ylen uusi sarja.

Tanskalainen maajussi on suosikkini! Harmi kun niitä tulee yhden kauden aikana vain kahdeksan jaksoa. Sissipuutarhurit voipi myös olla mielenkiintoinen uutuus.
Sissipuutarhurit ohjelma perustuu guerrilla gardening:iin. Jännä nähdä mitä tekevät ohjelmassa. :)

kuva: thepotholegardener
kuva: thepotholegardener  

9 kommenttia:

 1. Tanskalainen maajussi kuuluu myös miun suosikkeihin. :) Tuota Iloa puutarhasta ehdin nähdä vain pari jaksoa, ja sitten oli myös joku kasvihuone-sarja, jota en nähnyt ollenkaan, kylläpäs harmitti! Niitä ei nää etes Areenassa! Mut kiitos tästä listasta, täytyykin heti merkata kalenteriin nuo alkavat sarjat. :)

  VastaaPoista
 2. Tanskalainen maajussi tulee tänään klo 13.25 Yle Femiltä! Osa 4/7 jo menossa uusinta kautta. Harmillisesti noita puutarhaohjelmia menee aina ohi. Koetan bongailla Alan Titchmarkin sarjoja josko niitä joltain kanavalta tulisi, tänä keväänä ei ole niitä näkynyt. Muutkin bbc:n puutarhaohljelmat on huippuja.

  VastaaPoista
 3. Noinkohan tulee myös suomalaisia puutarhaohjelmia? Olen seurannut myös näitä ulkolaisia.

  VastaaPoista
 4. Sissipuutarhurit taitaa olla ainoa suomalainen puutarhaohjelma ylellä tänä keväänä/kesänä. Täytyykin tutkia mitä muilta kanavilta tulee...

  VastaaPoista
 5. Onkohan tuo Italian puutarhat sama joka tuli joskus joulu-tammikuussa teemalta? Se ainakin oli kiinnostava, heti lähtisin Italiaan jos pääsisin!
  Nelosella alkaa ainakin se sama sarja joka tuli viime vuonna, en muista nimeä.
  Harmillista että monikaan noista ei tule uusintana, eikä näy netistäkään. Usein unohtaa katsoa ja siinä se sitten on...
  Ihanaa kevättä ja aurinkoa viikonlopulle!

  VastaaPoista
 6. Eeviregina, tuo Italian puutarhat kuulostaa niin tutulta että täytyy olla sama ohjelma kyseessä! Mikäköhän ohjelma neloselta tulee?

  Liviltä näkyy tulevan Edenin ensimmäinen kauden 7 jakso 20.4. ja vanhojakin jaksoja näkyy pystyvän katsoa netitse: http://www.livtv.fi/ohjelmat/eden/etusivu/video/eden-v%C3%A4rikk%C3%A4%C3%A4n-kukat-p%C3%A4%C3%A4sev%C3%A4t-oikeuksiinsa-pihalla

  VastaaPoista
 7. En ole tuota tanskalaista maajussia ikinä katsonutkaan. En ole oikein sellaista supersuokkia ikinä löytänyt puutarhaohjelmista. Katson niitä mielelläni, mutta jotenkin kaipaisin suomalaisiin ohjelmiin jotain muuta... En ainakaan niitä reseptiosioita. Mä voisin katsoa niitä muutoskohteita ja sitten valmiita pihoja olisi kiva nähdä.

  Ajattelin omaan blogiinikin kuvailla ensi kesänä parin kaverin pihat omien juttujen lisäksi. Ootko Annu muiden pihoja kuvannut sun blogiin ikinä?

  VastaaPoista
 8. Oletko Kati koskaan katsonut noita Alan Titchmarshin ohjelmia? Niitä voin suositella jos niitä vielä joskus telkkarista tulee. Esimerkiksi Puutarhurin abc (How to Be a Gardener) oli hyvää katsottavaa. Noissa bbc:n ohjelmissa on muutenkin sitä jotain muuta kuin suomalaisissa ohjelmissa.

  Olen kuvannut äitini pihaa Vantaalta ja Mummini pihaa Nivalasta blogiini. Äitini pihaa voisin ensi kesänä enemmänkin kuvata, sen verran hieno se on. :)

  VastaaPoista
 9. Hyvä postausaihe, juuri eielen pähkäilin että pitäsi ottaa selvää puutarhaohjelmista, kun tuo alkaa olla niin kovin ajankohtaista. Mulla on tapana tallentaa puutarhaohjelmat, niin saa katoa sitten kun huvittaa. Tai sitten kun ei huvita mikään muu.

  VastaaPoista