maanantai 26. maaliskuuta 2012

Inventaario

Kävin läpi siemenvarastoni ja onhan näitä kertynyt. Tilasin toissakesänä paljon siemeniä joita kuvittelin samantien kylväväni mutta nyt vasta on nämä kukkapenkit valmistumassa johon näitä voin keväällä kylvää. Toivottavasti vielä itävät...

Kasvimaalle siemeniä on valmiina noin puolet niistä lajikkeista mitä meinasin tänä vuonna kylvää. Tein ostoslistan valmiiksi perjantaiksi kun menen Helsingin oma piha -messuille messukeskukseen. Jos vaikka pysyisi ostokset jotenkuten hallinnassa... ;)

Lajittelin yksivuotiset kasvit korkeuden mukaan, matalat vasemmalla ja metriset oikealla. Mietin mihin minkäkin näistä laitan, ehkä pitäisi vielä kevään tullen mitata kukkapenkit ja piirtää kylvösuunnitelmat etukäteen paperille.

Kylvöohjeita tutkiessani huomasin että osalle suositellaan esikasvatusta vaikka ne voidaan myöskin suorakylvää. Tulen siis sittenkin esikasvattamaan taimia vaikka viime vuonna toisin lupasinkin itselleni.

8 kommenttia:

 1. Hirveä määrä siemeniä... Ja mä luulin, että multa aina riistäytyy käsistä noiden siementen kanssa. Olen menossa viikonlopuksi töihin OmaTalo messuille ja yritän kyllä johonkin väliin livistää tutkimaan myös sitä piha puolta. Antoisia messuja =)

  VastaaPoista
 2. Juu näin on! Onneksi suurin osa on suorakylvettäviä eli ei ole niin hurja kasvatustyö edessä...
  Kiitos, messuja odotan jo kovasti! Turun messut näytti kanssa mielenkiintoisilta mutta sinne on turhan pitkä matka harmillisesti.

  VastaaPoista
 3. Valikoimasi on aika kattava! Oma piha -messuille meikäläinenkin suunnistaa viikonloppuna.... Hyvää messuretkeä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tarja, hyvää messuretkeä sinullekin! :)

  VastaaPoista
 5. No, on sinulla puuhaa noiden kanssa pitkin kesää!

  VastaaPoista
 6. Joka syksy päätän, että ensi keväänä en esikasvata mitään kun on tuo taimitarha muutaman minuutin matkan päässä, ja joka kevät on ikkunalaudat täynnä purkkeja ja purnukoita, jotenkin se kesä tuntuu tulevan nopeammin kun pääsee mullan ja siementen kanssa pelailemaan. Kivoja kuvia ja juttuja sulla täällä, taidankin jäädä seuraamaan :D

  VastaaPoista
 7. Ihmeesti niitä kertyy, siemenpusseja, vaikka tuntuu ettei paljon ostakaan...
  Tänä vuonna olen ostanut vasta muutaman pussin tomaatinsiemeniä ja punaista auringonkukkaa, mutta tilaus on kyllä tulossa:)

  VastaaPoista
 8. Hei Mie vaan ja tervetuloa seuraamaan kirjoituksiani! Sama homma oli mulla viime keväänä että päätin etten esikasvata mitään mutta niin vain sitä jotenkin päätyy taas kasvattamaan. :)

  pioni, juu kummasti näitä kertyy... :D

  VastaaPoista