sidebar-right h Archive for huhtikuuta 2011

Top Social

Image Slider

Kasvimaasuunnitelmista toteutukseen

30 huhtikuuta 2011
Piirsin tänään paperille suunnitelman tulevasta kasvimaastamme. Kasvimaalle on tarkoitus rakentaa kohopenkit puukehikoin. Kasvikehikoiden rajaaman alueen koko on noin 6 metriä x 4 metriä. Ympärillä on vasemmalla metri tuija-aitaan, 80 senttiä kasvilavojen ja kompostikehikkojen välissä ja oikealla puolisentoistametriä rinteeseen jonka ylätasolla on marjapensaat. Kuvan alareunan ulkopuolelle olisi tarkoitus tulla jossain vaiheessa istuma-alue ja sen toiselle puolelle kasvihuone.


Tänään alkoi suunnittelun lisäksi varsinainen kasvimaan perustaminen. Ensimmäinen vaihe on maan kääntäminen ja rikkaruohojen hävitys. Kasvimaan käytäville levitetään juurimattoa ja puuhaketta jota olemme itse hakettaneet pihalta kaadetusta vaahterasta sekä omenapuiden leikkuun tuottamista oksista. Pinnalle levitämme vielä lopuksi kuorikatetta kauniin lopputuloksen saavuttamiseksi. 


Maata on käännetty reilu puolet tulevasta kasvimaan alasta sekä tuija-aidan vierelle levitetty osalle matkaa katetta. 
Kasvimaan nurkalta näkymää talolle päin.
Mustat jätesäkit sisältävät haravointijätettä jota
pitäisi kuskata kaatopaikalle kompostoitavaksi.

Kivetyksiä

29 huhtikuuta 2011
Teen pengermiä ja istutusaltaita pihalta löytyneistä kivistä, tässä tämänhetkinen tilanne riippalehtikuusen ympärillä. Olin turhan hätäinen ja istutin neilikan taimia tuohon etualalle. Saa nähdä moniko niistä jää henkiin liiallisesta hätäilystä. Tuossa puun takana on kaksi siirrettyä syysleimun taimea, ne eivät tunnu olevan moksiskaan siirtelystä. 

Riippajapaninlehtikuusi

26 huhtikuuta 2011
Larix kaempferi 'Stiff Weeping'
Istutin lahjaksi saamani riippajapaninlehtikuusen etupihalle tekemälleni pienelle kummulle. Löysin netistä yllättävän vähän tekstiä kyseisestä puusta. Istutin sen kalkitsemattomaan ja lannoittamattomaan multaan, pitää ensiksi selvittää millaisessa maassa tämä puu viihtyy. Kasvupaikkavaatimus riippalehtikuusella on aurinkoinen-puolivarjo. Etupihallemme paistaa aurinko aamusta iltaan, joitain istuttamiani kasveja joudunkin siirtämään toisaalle paahteisen ilmaston vuoksi. Lahjan antajat kertoivat että riippajapaninlehtikuusi ei kasvaisi kovin isoksi, mutta englanninkieliset lähteet viittavat kymmenen metrisiin puihin. Täytynee siis jatkaa tiedonmetsästystä!
Vasemman puoleisessa kuvassa vielä perkaamaton 
alue jolle istutin Riippajapaninlehtikuusen ja 
oikealla perattu alue. Peratun alueen takana näkyy 
alue joka vielä pitäisi kääntää ja hävittää siitä 
rikkaruohot. Nurkkaan ajattelin istuttaa suklaakirsikan. 

Synttärit!

24 huhtikuuta 2011
Eilen juhlimme aurinkoisen sään kera kolmekymppisiäni!
Ihanilta ystäviltäni sain lahjaksi riippajapaninlehtikuusen, jonka menen 
nyt onnessani istuttamaan etupihalle paraatipaikalle. :)

Pihalle!

21 huhtikuuta 2011
Eilen satoi vetta ja oli kylmää, ei viitsinyt mennä ulos vaikka hinku pihatöihin on jo kova. Kissatkin komensivat ovella että mennään jo ja katselivat ikkunoista haikeina pihalle. 


Aloitin pihatöiden sijasta listaamaan tulevan kesän projekteja. Ensimmäiseksi teen kasvimaan kuntoon jotta saisin viljelykset kasvamaan. Sitten olisi nurmikoiden perustamista, takapihan ison kukkapenkin ja 
kivipengermien tekoa, etupihan 
viimeistelyä, ruusu- tai klematiskaaren tekoa (en ole vielä päättänyt kumpi siitä tulee) sekä monen puun istuttamisia. Etupihalle laitan suklaakirsikan ja toiseen reunaan etupihaa riippapihlajan. Takapihalle laitan tontin reunalle jonkinnäköisiä havupuita näkösuojaksi, sieltä on melko suora näkymä olohuoneestamme naapurin tontin takana kulkevalle tielle. Takapihan kukkapenkin päätyyn olin ajatellut riippajalavaa. Jalavan korvaan kuitenkin ehkä jollain muulla puulla koska sillä ei ole syysväritystä ollenkaan, ja syksyllä olisi hauska katsella ikkunoista väriloistoa. :)


Kelin vuoksi tyydyin listojen tekemisen lisäksi laittamaan kukkasia sisälle ja koristamaan eteistä, vihdoinkin alkaa osassa taloa olla remontti siinä pisteessä että voi jo ajatella sisutamista!  

Ahkeria noitia

18 huhtikuuta 2011

Krookukset kukassa

16 huhtikuuta 2011

Mitä päivänliljojen seuraksi?

15 huhtikuuta 2011
Kukkapenkit vasta pikkuhiljaa sulavat lumen alta näkyviin ja ensimmäiset sipulikukat nousevat maasta, mutta mieleni jo möyrii istutuksia paikoilleen! 
Autopaikan vieressä on n.10 metriä pitkä ja metrin levyinen alaspäin viettävä kukkapenkki. Olen ajatellut laittaa siihen ainakin päivänliljoja joita pihaltamme löytyi entuudestaan. Olenkin jo viime vuonna osan niistä istuttanut. Tällä hetkellä penkissä on talvehtinut väliaikaisistutuksessa myös komeamaksaruohoja, ritarinkannuksia, punatähkiä ja yksi selja jonka tarkemman lajinimen olen unohtanut. Nämä muut pitäisi sijoittaa muualle pihaa ja keksiä jotain mitä siihen laittaisi päivänliljojen lisäksi? Pelkät päivänliljat on mielestäni tylsiä silloin kun ne ei ole kukassa. 


Jotain havukasveja? Saniaisia? Kuunliljoja? Heinäkasveja? Ehdotuksia otetaan vastaan! :D


Alla kukkapenkki kuvattuna viime kesästä tähän kevääseen, oikeanpuoleisin on otettu 10.4.
ja toisesta suunnasta kuin kaksi muuta kuvaa.

unelmieni kasvihuone

14 huhtikuuta 2011
Törmäsin kevätpuutarhamessuilla kasvihuoneeseen jollaisen olin jo hahmotellut itsekseni Googlen helpolla 3D-ohjelmalla. En ole koskaan aiemmin vastaavanlaiseen törmännyt suomessa! Ajatus olisi että kasvihuoneen toinen puoli toimisi puuliiterinä, pihalla ei ole sellaiselle erikseen tilaa. Pihan muodosta johtuen Kekkilän vihervajat on väärän mallisia, eli pitkulaisia, ja haluaisin itselleni vaakasuuntaisen kasvihuoneen. 


Tässä messuilta löytämäni Haderupin kasvihuone jota myydään espoonkeskuksen k-raudassa. Tämmöinen tulee meidän pihalle vuoden päästä. :D
Tätä mallia saa pidempänä, kuvassa oleva on melko pieni malli. 


Tänä vuonna teemme pihalla pohjat tulevalle kasvihuoneelle.

Kevättä nenässä

13 huhtikuuta 2011

Ensimmäinen

12 huhtikuuta 2011

Lumet lähtee

11 huhtikuuta 2011

Yhden päivän aikana lähti paljon lunta, kohta pääsee pihatöihin! :D
Kuva otettu 10.4.2011.