maanantai 2. toukokuuta 2011

Posliinihyasintti

Posliinihyasintti - Puschkinia scilloides
Viimekeväisen maansiirron jäljiltä maasta on noussut Posliinihyasinttia. 
Yritän nyt nostaa niitä maasta ylös jotta saisin ne talteen ja istutettua 
uusiin paikkoihin ennen uusien nurmikoiden perustamista. 
 Pihalta löytyi myös alla oleva kaunis keltainen kukka. Korkeutta kasvilla on n. 5 cm. 
En tiedä ollenkaan onko kyseessä jokin puutarhakasvi vai onko se rikkakasvi...?

8 kommenttia:

 1. Kukat muistuttavat maksaruohon kukkia, mutta muuten kasvi näyttää oudolta. Hmm...

  VastaaPoista
 2. On sitä rumempiakin rikkaruohoja nähty. :D
  Täytyy pelastaa tämä ja siirtää vaikka ruukkuun tilapäisesti ja selvittää nimi.

  VastaaPoista
 3. Tunnistaisin kauniin kevätkukkijan käenrieskaksi.

  VastaaPoista
 4. No sehän se näyttäisi olevan! Kiitos Maria tunnistusavusta! :D
  Veikkaisin lukemani perusteella että kyseessä on pikkukäenrieska, vieläpä luontomme pienin lilja. Ooh! Ehdottomasti pelastettava!

  VastaaPoista
 5. Kyllä vain, hento keltainen kukkijasi on pikkukäenrieska (maan alta löydät pienen pienet sipulit). Meillä se on levinnyt laajoille alueille nurmikolla, ja on mukava vihreyttäjä keväällä ennen kuin nurmikko alkaa kasvaa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vahvistuksesta Vaahteramäki! Olen jotenkin aivan haltioissani että pihaltani löytyy tämmöinenkin luonnonkasvi! :)

  Ajattelin siirtää käenrieskan ylemmälle nurmikkotasanteelle jossa se saapi sitten levitä vapaasti tulevia keväitä viherryttämään. :)

  VastaaPoista
 7. Täytyy nyt vastakehut käydä antamassa, ;) upeaa pihaa olet itsekin rakentamassa! Ja kuvatkin on hienoja! Tykkään itsekin kovasti kivien käytöstä. Ilahdutti myös nähdä että "uskallatte" käyttää koneita piharakentamisessa. Monet tuntuu sitä arastelevan, vaikka se kyllä maksaa työmäärässä itsensä takaisin. Meillä tehtiin samanmoinen seinänvierustojen kunnostus kolmisen vuotta sitten. Samalla asennettiin rännikaivot ja salaojitus, jota alunperin 60-luvun talossamme ei ollut.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vastakehuista! :)
  Juu, koneita oli pakko käyttää (ja mies mielellään ajelee kaikenmaailman moottorivälineillä...) jotta saadaan tehtyä pihasta fiksun mallinen. Piha vietti pahasti alaspäin, halusimme tehdä tasanteita jotta olisi tasaisiakin osuuksia. Muutenkin piha oli todella pahasti ränsistynyt, uudistus oli paikallaan. Vanhoja kasveja pelastin kyllä niin paljon kuin mahdollista ja vieläkin on niitä istuttamatta tilapäisiltä istutuspaikoiltaan.
  Myöskin tänä keväänä olisi tarkoitus ottaa pieni kaivinkone vuokralle jotta saisimme tehtyä oleskelualueen tasanteen vähemmällä lapioimisella, samalla saadaan aseteltua pengerryksen kiviä parempiin asentoihin. :)

  VastaaPoista